15% ONLINE KEDVEZMÉNY!

Így lettem séf

Sárközi Ákos

Original price was: 9 900 Ft.Current price is: 8 415 Ft.

Készleten

Kiadó: HVG Könyvek

Kiadás éve: 2023

Kategóriák: , , Címke: Cikkszám: 252972 Vonalkód: 9789635654291

Leírás

Miről szól a(z) Így lettem séf...

„A főzés világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!”?

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.

A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.

A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.

Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

„Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Sárközi Ákos

SÁRKÖZI ÁKOS a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Budapesten él feleségével, Sárközi Évi festőművésszel, gyerekeivel és kutyusaival.

További információk

Tömeg 1740 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Így lettem séf” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük