Salátáskönyv

Verhóczki István

498 Ft

Csak 1 maradt készleten
Alacsony készlet miatt kérjük várja meg visszaigazoló e-mailünket a rendelés után!

Kiadó: Fénysugár Kiadó

Kiadás éve: 2013

Kategóriák: , Címke: Cikkszám: 196708 Vonalkód: 9789638964601

Leírás

Miről szól a(z) Salátáskönyv...

A múlt század elején még az is ritkaságnak számított, ha valaki nyersen fogyasztott különböző zöldségféléket, répát, paprikát. Azonban az egészséges táplálkozás előtérbe kerülésével egyre elfogadottabbnak számít, hogy nemcsak köretként, vagy savanyúságként fogyasszunk salátát, hanem önálló ételként is.

Salátát bárki tud készíteni! Csak összes kell vágni az alapanyagokat, összekeverni valamilyen jó kis öntettel és máris kész.

Használjunk jó minőségű alapanyagokat! Rá fogunk jönni, hogy érdemes megvásárolni az extra szűz olívaolajat, jó minőségű eceteket, friss fűszereket. Ezekből már egy kevés is feldobja még a legegyszerűbb fejes salátát is. Tartózkodjunk az előre elkészített alapanyagoktól, üveges öntetektől, konzerv, vagy fagyasztott termékektől. A saláta fogyasztásának pont az a lényege, hogy a zöldségeknek minél jobban megőrizzük az eredeti vitamintartalmukat. Természetesen rohanó világunkban senkinek sincs kedve munkából hazaérkezve friss majonézt készíteni, de ha van rá időnk, érdemes kipróbálni, nem ördöngösség.

Legyünk kreatívak! A könyvben szereplő recepteken bárki, bármit módosíthat ízlésének megfelelően. Az itt leírt mennyiségek, hozzávalók, nincsenek kőbe vésve.

Kóstoljunk! Különösen a salátaöntetek esetében fontos. A receptekben alapanyagok minősége jelentősen különbözhet egymástól (nem mindegy pl. hogy hány %-os ecetet használunk.) Mindenkinek más a szájíze, van, aki sósabban, édesebben, fűszeresebben szereti az ételeket. Ezért a salátaöntetet mindenképpen alakítsuk ízlésünk szerint. Vegyük figyelembe, hogy ezt még összekeverjük más alapanyagokkal, ezért minden ízt fokozottan kell éreznünk!

További információk

Tömeg 210 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Salátáskönyv” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük